Русия обяви днес за терорист изтъкнатия социолог и  политически активист

...
Русия обяви днес за терорист изтъкнатия социолог и  политически активист
Коментари Харесай

Обявиха за терорист руски дисидент, критикуващ войната

Русия разгласи през днешния ден за " терорист " изтъкнатия социолог и  политически деятел Борис Кагарлицкий, седмици откакто той бе задържан по силата на член от Наказателния кодекс, забраняващ обществените апели посредством интернет за терористични дейности. Това съобщи Ройтерс, като се базира на уеб страницата на съветската работа за финансово разузнаване " Росфинмониторинг ".

След началото на войната през февруари 2022 година Русия разгласи за закононарушение " дискредитирането " на нейните въоръжени сили и предприе ограничения против тези, които се опълчват на по този начин наречената от Москва съветска специфична военна интервенция в Украйна.

Известният като отстъпник още от руско време 64-годишен Кагарлицкий нееднократно се е изказвал срещу войната в списанието, което издава, както и в своя канал в " ЮТюб ". Той е учител в частното московско висше учебно заведение за обществени и стопански науки, като към този момент бе разгласен за " задграничен сътрудник " през 2018 година, а през днешния ден името му се появи и в листата на записаните " терористи " на уеб страницата на " Росфинмониторинг ".

Кагарлицкий бе арестуван предишния месец от съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) и държан в предварителния арест в продължение на два месеца в град Сиктивкар, ситуиран на 1000 км североизточно от Москва, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР